Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Noorse witte heilbot met een dakje van groene kruiden

Aantal personen: 4

Ingrediënten

4 filets van ongeveer 180 g Noorse witte heilbot
zoutwater oplossing (1/2 liter water en 50 g zout)

Voor het groene kruiden dakje:
2 el peterselie
1 el basilicum
50 g paneermeel of broodkruim

Voor de tomatencompote:
2 fijngesneden sjalotjes
2 fijngesneden knoflookteentjes
1 el tomatenpuree
2 el olijfolie
1 dl witte wijn
400 g gepelde tomaten (bijv. uit blik of pak)
1 el fijngesneden basilicum
2 tl bruine suiker
zout en peper

Bereiden


  1. Begin met de tomatencompote.
  2. Verhit de tomatenpuree in een beetje olijfolie, samen met de sjalotjes en de knoflook.
  3. Voeg de witte wijn toe en laat het tot de helft inkoken.
  4. Voeg de tomaten toe en laat het inkoken tot een dikke pasta.
  5. Duw de pasta door een fijne zeef.
  6. Voeg zout, peper, suiker en verse basilicum toe.
  7. Laat het afkoelen.
  8. Leg de Noorse witte heilbot 20 minuten in de zoutwater oplossing.
  9. Dep de vis droog met keukenpapier.
  10. Verwijder intussen de steeltjes van de peterselie en de basilicum en spoel ze kort af.
  11. Maak de kruiden fijn in een foodprocessor of blender samen met het paneermeel of het broodkruim tot er een lichte groene pasta ontstaat.
  12. Leg de heilbot filets in een ovenschaal.
  13. Strijk op de vis eerst een laagje tomatencompote en daarboven op de groene kruidenpasta.
  14. Zet de vis 8 – 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.

Tip: Eet er gebakken champignons of cantharellen bij.

Exportorganisatie voor Noorse vis + foto
holland@seafood.no

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Zalmmoot en papillotte II
Tilapia met mango en sugar snaps
Flan van tonijn met een coulis van prei (4-6 personen)
Kabeljauw in witte wijn met boursin
Noorse witte heilbot op z’n Aziatisch

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes